Noord-Korea heeft een eigen website [screenshots]

De titel van dit bericht klinkt misschien wat vreemd maar het is toch echt waar. Een historisch moment, Noord-Korea heeft een eigen officiële website gelanceerd die toegankelijk is voor de gehele buitenwereld. Daarmee is het extreem gesloten land niet langer afgesloten van het internet. De website, die er vrij sober uitziet maar wel in het Engels en in het Spaans beschikbaar is werd gemaakt om te vieren dat de communistische partij 65 jaar aan de macht is.

De website van het Koreaanse staatspersbureau is de eerste website die gebruik maakt van de 1024 toegewezen ip-adressen die werden toegewezen aan het land. Om de website uiteindelijk in de lucht te krijgen werd het nationale intranet aangesloten op het wereldwijde web, uiteindelijk nam deze koppeling negen maanden in beslag.

De bevolking zelf heeft verder geen toegang tot het wereldwijde web maar kunnen alleen websites bekijken op het nationale intranet die verder niet linken naar de buitenwereld. Slechts enkele partijleden hebben wel internettoegang.

De website waarvan een screenshot hieronder is hier te bekijken. Het land had overigens al een eigen account op Twitter (@uriminzok) met inmiddels meer dan 10.000 volgers.