Nokia presenteert Nokia 3310 Windows Phone (1 april)

Nokia presenteert Nokia 3310 Windows Phone (1 april)

De Nokia 3310 die in het jaar 2000 werd gelanceerd was een van de populairste mobiele telefoons. In totaal gingen er meer dan 125 miljoen exemplaren over de toonbank.

Omdat het toestel toen zo populair was komt het bedrijf nu met een nieuwe modernere versie van de 3310. Het toestel lijkt qua design sterk op het origineel maar heeft wel een aantal upgrades gekregen. Zo is er een 41 megapixel camera toegevoegd evenals een nieuw touchscreen (1280 x 768), onder het scherm zijn drie knoppen geplaatst en aan de zijkant zit een microSD-poort om de opslagruimte van 32 GB verder uit te breiden.

Het toestel weegt slechts 133 gram en is beschikbaar in verschillende kleuren (geel, rood, blauw en groen). De Nokia 3310 draait op een aangepaste versie van Windows Phone 8 en standaard is Microsoft Office aanwezig samen met Xbox Games, Outlook en opslagdienst OneDrive waarbij 7 GB gratis online opslagruimte wordt aangeboden.

“It’s an historic day. For five years, we’ve worked hard to make our voice heard and now our dreams are about to become reality. Personally, I’d have preferred to keep the five-line, monochrome screen, six ringing-tone volume levels and original message templates, but you can’t win them all!” Meer informatie over de Nokia 3310 op de website van Nokia.nokia_3310

Lees meer over: , ,