Nog niet duidelijk of Internet Explorer 11 voor Windows 7 komt

Windows 8 logo Met de aankomende update voor Windows 8 zal er ook een nieuwe versie van browser Internet Explorer beschikbaar gaan komen met enkele nieuwe features. Het blijft echter nog onduidelijk of het bedrijf de elfde versie van de browser ook beschikbaar zal gaan maken voor Windows 7. Tot op heden praat het bedrijf alleen over Windows 8.1 zonder verder te willen ingaan op andere versies van het besturingssysteem.

'We aren't sharing anything around which versions of Windows IE11 will be available on at this time.' aldus een woordvoerder van het bedrijf. De huidige versie van Internet Explorer standaard aanwezig in Windows 8 is sinds eind februari dit jaar beschikbaar voor Windows 7 maar gebruikers van Windows XP en Vista kunnen deze versie niet installeren.

Normaal gesproken is het wel zo dat Microsoft zoveel mogelijk gebruikers wil voorzien van een nieuwe browser en werd dit nog nooit beperkt tot een enkele versie van het besturingssysteem. Daarnaast is het de vraag wat Microsoft doet met gebruikers die niet willen updaten van Windows 8 naar Windows 8.1, iets waar het bedrijf ook nog niet op wil reageren. Na het uitkomen van Internet Explorer 11 zal het bedrijf een aantal maanden zes versies van de browser moeten ondersteunen wat betreft beveiligingsupdates, Internet Explorer 6 zal in april volgend jaar samen met Windows XP definitief komen te vervallen.

Vergeleken met Internet Explorer 10 in Windows 8 zal de nieuwe versie enkele nieuwe features bevatten en pagina's sneller laden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in te stellen dat de adresbalk altijd in beeld blijft staan. Tabbladen kunnen worden gesychroniseerd zodat deze op andere apparaten met Windows 8.1 beschikbaar zijn.