Nog even en Google Chrome gaat Firefox voorbij in Nederland

Firefox was in Nederland geruime tijd de tweede browser direct na Internet Explorer. Op dit moment is dat nog steeds zo maar concurrent Google Chrome begint akelig dichtbij te komen. Uit cijfers van StatCounter blijkt dat in de afgelopen jaar het marktaandeel van Google Chrome is gestegen van 8.99 procent naar 17.2 procent. Op dit moment heeft Firefox in Nederland een marktaandeel van 19.42 procent. Internet Explorer is nog veruit de meeste gebruikte browser in Nederland maar levert wel langzaam in. Afgelopen jaar stond Internet Explorer nog op 64.15 en inmiddels is dit 54.85 procent geworden. Safari staat momenteel op een marktaandeel van 7.1 procent, Opera is goed voor 1 procent.

Andere landen

In diverse andere landen waaronder in Italië is een vergelijkbaar beeld te zien en in het Vereningd Koninkrijk is Google Chrome inmiddels Firefox al voorbij. Hier staat Google Chrome nu op 22.12 procent, Firefox staat op 21.65 procent. In Duitsland is Firefox veruit het grootste gevolgd door Internet Explorer. Kijkend naar het gemiddelde in Europa gaat de strijd nog tussen Internet Explorer en Firefox. De browser van Microsoft heeft in Europa een marktaandeel van 35.12 procent waar Firefox goed is voor 34.2 procent.

Antarctica is de grootste uitschieter zoals eerder al bleek. Hier heeft Safari het overgenomen. De browser van Apple had een jaar geleden nog geen marktaandeel en dit is gestegen naar 82.49 procent. Firefox heeft een marktaandeel van 14.98 procent.