Nog een week voordat Google privéprofielen gaat verwijderen

Het zal nog slechts een aantal dagen duren voordat Google privéprofielen zal gaan verwijderen, iets wat inmiddels al enkele maanden bekend is. De deadline die Google voor het verwijderen van deze profielen heeft ingesteld is volgende week zondag, 31 juli.

Google+

31 juli is tevens de dag waarop volgens de geruchten Google+ wel eens voor iedereen beschikbaar zou gaan kunnen komen. Ook zijn er berichten dat het sociale netwerk al voor volgende week zondag beschikbaar zou gaan komen voor het grote publiek. Hoe dan ook is dit vooralsnog niet bevestigd door Google dus het kan ook goed zijn dat aanmelden voor het sociale netwerk voorlopig alleen kan op basis van uitnodigingen.

Privéprofielen

Over het verwijderen van privéprofielen zegt Google het volgende:

Google-profielen geven je de mogelijkheid je online identiteit te beheren. Op dit moment zijn bijna alle Google-profielen openbaar. Wij zijn van mening dat de belangrijkste functie van Google-profielen is dat anderen je online kunnen vinden en met je in contact kunnen komen. Voor privéprofielen is dit niet mogelijk. Daarom hebben we besloten dat alle profielen openbaar moeten worden.

Houd er rekening mee dat je volledige naam en je geslacht de enige vereiste informatie is die op je profiel wordt weergegeven. Als je andere gegevens niet wilt delen, kun je deze bewerken of verwijderen.

Als je op dit moment een privéprofiel hebt, maar je het profiel niet openbaar wilt maken, kun je het profiel verwijderen. Je kunt ook gewoon even afwachten. Na 31 juli 2011 worden alle privéprofielen verwijderd.

Lees meer over: , ,