Nieuwjaarsdag 2013 Google Logo

Nieuwjaarsdag 2013

Na het logo van gisteren staat er vandaag een nieuwe doodle wereldwijd op alle homepages van de zoekmachine die het logo van gisteren opvolgt. Gisteren was in het logo te zien hoe in een huiskamer setting allerlei andere doodles waren verwerkt in afwachting van het nieuwe jaar, de logo's verwerkt werden allemaal in 2012 geplaatst.

Vandaag is in het logo te zien dat het schijnbaar een leuk feestje is geweest. De letters van het woord 'Google' zijn druk met het opruimen van alle gemaakte rommel en ruimteschip Enterprise, eerst te zien in het raam aan de linkerkant is vertrokken. Er is nog wel iemand blijven plakken en dat is het beeld 'De Denker' van Auguste Rodin die net als gisteren nog steeds achter de computer zit te staren naar hetzelfde beeld. Helemaal rechts staat de synthesizer nog van Robert Moog die gisteren bespeeld werd door pianiste en componiste Clara Schumann en ook de wolf uit het sprookje Roodkapje is er nog.

Google viert Oud en Nieuw al met logo's op de homepage sinds 1999, het volledige overzicht met alle logo's geplaatst vanwege Oud en Nieuw bekijk je op deze pagina.

Easter Egg

Overigens vierde Google in 2009 / 2010 nog Oud en Nieuw met een Easter Egg op de homepage. De gehele maand december was er een teller te zien op de homepage door op de 'Ik doe een gok knop' te klikken, op 1 januari 2010 kwam er grootst vuurwerk in beeld na het klikken op de knop op de homepage. Een video van het vuurwerk zie je hieronder, alle andere Easter Eggs van Google ooit geplaatst bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: ,