Nieuwjaar 2014 logo van Google, nieuwjaar dansend begonnen

Nieuwjaar 2014

Het is vandaag 1 januari 2014, nieuwjaarsdag, en daarom een geheel nieuw logo op de homepage van Google waarmee het bedrijf alle gebruikers een gelukkig nieuwjaar wenst.

Gisteren op oudejaarsdag zag je een geanimeerd logo inclusief discobal staan, te zien was hoe de cijfers 2013 uitbundig aan het dansen waren op de dansvloer terwijl het cijfer vier rechts naast de dansvloer met een angstig gezicht stond toe te kijken. Vandaag is te zien hoe het cijfer vier alle schroom van zich af heeft gegooid en ook uitbundig aan het dansen is op de dansvloer op de plek waar het cijfer drie stond. Het cijfer drie staat nu in het logo naast de dansvloer uit te hijgen en te zien is hoe er nog kleine zweetdruppeltjes langzaam van zijn gezicht glijden. Helaas is er geen achtergrondmuziek toegevoegd aan de doodle.

Een overzicht van alle doodles geplaatst voor Oud en Nieuw bekijk je op deze pagina. Google plaatste in eerste instantie doodles op nieuwjaarsdag, het eerste logo werd geplaatst in 1999. Het is pas sinds 2010 dat er zowel op oudejaarsdag een logo werd geplaatst als op nieuwjaarsdag. Een overzicht van alle logo's sinds 1998 bekijk je hier.

Vuurwerk Easter Egg

In december 2009 verstopte Google eenmalig een kleine Easter Egg op de homepage van de zoekmachine. Door op de bekende I'm feeling lucky knop (Ik doe een gok) te klikken kwam er een teller in beeld direct onder het zoekveld en de knoppen. De teller telde af naar het nieuwe jaar, dit werkte de gehele maand december. Het klikken op de I'm feeling lucky knop op 1 januari 2010 zorgde voor bijzonder veel vuurwerk op de homepage. Een korte video van deze Easter Egg verstopt op de homepage in 2009 / 2010 zie je hieronder.

Lees meer over: ,