Nieuwe widgets van Twitter om in te voegen op websites

Twitter heeft een nieuwe tool online gezet waarmee het mogelijk is om widgets te maken om zodoende een interactieve timeline in te sluiten op een website. De nieuwe widgets vervangen de widgets die al enkele jaren bestonden en overigens nog gewoon werken.

De nieuwe Widget Configurator is te bereiken door naar de instellingen van Twitter te gaan en vervolgens aan de linkerkant in het menu te klikken op 'Widgets'. Je komt dan op de pagina met een overzicht van alle gemaakte widgets zodat je deze later eenvoudig weer kunt aanpassen of verwijderen. Klik dan aan de rechterkant op de knop 'Create new'.

Je kunt dan eenvoudig een nieuwe widget maken die bijvoorbeeld alle berichten van een gebruiker toont of tweets van een bepaalde lijst. Ook kan er een zoekopdracht worden ingesteld. Per widget bepaal je de hoogte, het thema (licht of donker) en de kleur van links. Als laatste moet het domein opgegeven worden waarop de widget ingesloten zal worden.

Een groot verschil met de oude widgets is dat er een veld is toegevoegd waarmee gebruikers van Twitter direct een bericht kunnen plaatsen. Elke tweet heeft verder knoppen om een bericht te retweeten, te markeren als favoriet of te beantwoorden. Eventueel kunnen foto's of video's die bij een bericht horen ook direct bekeken worden. Invoegen gaat middels een paar regels code. Hieronder een werkend voorbeeld van een widget.


Lees meer over: