Nieuwe video M.I.A. verwijderd van YouTube

Nog niet zo lang geleden kwam Lady Gaga met de video Telephone. Door veel tv-zenders werd besloten om de clip niet uit te zenden op TV met als gevolg dat vele mensen de video zagen op YouTube waar deze wel was te bekijken. Het kan echter nog gekker. De nieuwe video van M.I.A. is verwijderd van zowel de Amerikaanse en de Engelse versie van YouTube, niet vanwege copyrightproblemen maar vanwege de extreme inhoud.

M.I.A. wat staat voor "Missing in Acton" en "Missing in Action" is een Sri-Lankaans-Britse zangeres, haar echte naam is Mathangi "Maya" Arulpragasam. De negen minuten durende video 'Born Free' toont behoorlijk gewelddadige beelden die refereren naar het verleden van M.I.A. De video is verder een statement tegen onderdrukking van minderheden.

De clip gaat in tegen de standaard Communityrichtlijnen van YouTube, daarin staan onder andere volgende vermeldingen: "Expliciet of zinloos geweld is niet toegestaan. Wanneer in je video iemand wordt verwond, aangevallen of vernederd, moet je deze niet plaatsen." en "YouTube wil geen shockerende site zijn. Plaats geen walgelijke video's van ongelukken, lijken en soortgelijke zaken.". Alle genoemde zaken komen in de video voor.

Op dit moment staat de video nog wel op de website van de zangeres en op Vimeo. Intussen zijn er al wel enkele gebruikers die de video zelf hebben geüpload naar YouTube waardoor de clip dus nog wel gewoon is te vinden op de videowebsite.

Lees meer over: ,