Nieuwe versies Facebook voor Android en iOS uitgebracht

Facebook heeft een nieuwe versie van de applicatie voor Android uitgegeven, de applicatie is volledig vanaf de grond af opnieuw gemaakt. De nieuwe applicatie (versie 2.0) is nu native en daardoor een stuk sneller dan de voorgaande HTML5 applicatie, het sociale netwerk liet enkele maanden geleden al liet weten te stoppen met HTML5 en gebruikers een native applicatie aan te gaan bieden. CEO Mark Zuckerberg gaf zelfs aan dat het een grote fout was om voor HTML5 voor de mobiele applicaties te kiezen en eerder werd zodoende al de applicatie voor iPhone en iPad opnieuw gemaakt door Facebook.

Met versie 2.0 zal onder andere het nieuwsoverzicht een stuk sneller laden dan voorheen evenals profielen van gebruikers. Foto's kun je nu met één tik op het scherm openen zodat je een foto snel leuk kunt vinden en erop kunt reageren en met de nieuwe verslagenbalk kun je meer verslagen bekijken zonder dat je hiervoor het scherm hoeft te vernieuwen. Downloaden van Facebook voor Android versie 2.0 kan door te gaan naar Google Play.

iPhone

Facebook heeft tevens een nieuwe versie van de applicatie voor de iPhone uitgebracht. In deze versie wordt het nieuwsoverzicht sneller geladen en is er nu de mogelijkheid om een album te selecteren als je foto's upload. Deze laatste feature werd nog recent toegevoegd aan Facebook Camera voor de iPhone. Facebook versie 5.3 kan hier gedownload worden.

Lees meer over: , , ,