Nieuwe versies applicaties E-mail, Agenda en Personen Windows 8

Microsoft rolt vandaag bijgewerkte versies uit van de applicaties E-mail, Agenda en Personen. Het gaat om verbeterde prestaties en enkele nieuwe features die zijn toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld aan de applicatie voor e-mail een filter toegevoegd om alleen ongelezen berichten te bekijken. Er kunnen in de applicatie mappen aangemaakt worden en verwijderen kan uiteraard ook weer, berichten in de mappen kunnen allemaal tegelijk geselecteerd en verplaatst worden. Belangrijke berichten kunnen worden gemarkeerd zoals dit bijvoorbeeld ook kan in Outlook met vlaggetjes. Deze berichten worden in een aparte map bij elkaar getoond zodat deze eenvoudig zijn terug te vinden.

outlook_mappen

Zodra je begint met het maken van een nieuw bericht en de geadresseerde wilt gaan invoeren verschijnen er suggesties in beeld. Opgeslagen concepten worden nu automatisch bovenaan het postvak geplaatst. Tijdens het maken van een nieuw bericht kunnen links en opsommingen eenvoudiger worden toegevoegd. Standaard worden e-mails gedownload van de afgelopen twee weken, mede om ruimte te besparen (dit kan in de instellingen per account worden aangepast). Dankzij de update kunnen nu berichten op de server worden doorzocht zodat je het juiste bericht eenvoudiger kunt vinden.

Agenda en Personen

Wat betreft de agenda is deze qua interface aangepast zodat een agenda beter te lezen is. De gekleurde blokken worden niet langer gebruikt, in plaats daarvan worden deze kleuren als een kleine rand getoond, links naast iedere afspraak. Verder is er een nieuwe weergave genaamd 'Werkweek' toegevoegd aan de applicatie naast Dag, Week, Maand. Nadeel is wel dat met de update synchronisatie met Google Agenda is geblokkeerd.

agenda_blokken_windows_8

Aan de applicatie personen is een nieuwe navigatie toegevoegd om onder andere makkelijker naar je eigen profiel te schakelen om updates en tweets te plaatsen en updates van vrienden te bekijken. Je kunt dankzij de update ook berichten plaatsen op de profielen op Facebook van vrienden. Aan het overzicht met updates van vrienden is een filter toegevoegd om te filteren op sociaal netwerk, het gaat dan om Facebook en Twitter.

personen_windows_8_navigatie

Zodra de updates beschikbaar zijn kunnen deze handmatig gedownload en geïnstalleerd vanuit de Windows Store, in het geval dat de webwinkel van Microsoft is vastgezet op het startscherm zal de tegel tonen dat zodra de bijgewerkte applicaties beschikbaar zijn.

Lees meer over: ,