Nieuwe versie TweetDeck met List Management

Twitter heeft een nieuwe versie van TweetDeck uitgebracht. De nieuwe versie bevat een reeks kleine verbeteringen maar ook een aantal nieuwe features. Een belangrijke toevoeging met de update is List Management, je kunt nu eindelijk binnen TweetDeck nieuwe lijstjes maken, bestaande lijstjes bewerken en bestaande lijstjes verwijderen. Speciaal hiervoor is er nu rechtsboven een nieuwe knop toegevoegd genaamd 'Lists'.

Aanvullend hierop kunnen gebruikers direct worden toegevoegd aan een lijst. Door op een gebruikersnaam te klikken opent er een venster met informatie over de gebruiker. Klik hier dan op het icoon met het kleine poppetje die staat naast de knop om iemand te volgen om iemand toe te voegen aan een bestaande lijst, verwijderen kan eventueel ook.

Activity

Nieuw zijn de twee kolommen, Interactions en Activity. Door de Interactions kolom toe te voegen krijg je een overzicht van mentions en retweets maar ook zie je hier meldingen over nieuwe volgers, gebruikers die een bericht hebben gemarkeerd als favoriet en je ziet meldingen over gebruikers die je aan een lijst hebben toegevoegd. De kolom Activity heeft betrekking op je eigen volgers. Je ziet hier wie zij zijn gaan volgen, welke tweets ze hebben gemarkeerd als favoriet, etc. om interessante gebruikers en content te ontdekken.

Media

TweetDeck heeft nu inline media previews. Onder elk bericht dat een verwijzing bevat naar een afbeelding of video wordt een kleine preview geplaatst. Door op de thumbnail te klikken of de URL naar een afbeelding dan wordt deze binnen TweetDeck geopend. De kleine previews zijn uit te schakelen door naar de instellingen van de applicatie te gaan.

Retweet

Als laatste is "Quote" aangepast en vervangen door 'Edit & RT'. Na het klikken op de knop kan een bericht nu eerst worden aangepast voordat deze wordt geplaatst.

Bijwerken

Maak je gebruik van Windows dan kan TweetDeck simpelweg bijgewerkt worden door de applicatie te sluiten en opnieuw te openen, de update zal dan automatisch worden geïnstalleerd. Gebruikers van Mac OS X kunnen voor de update terecht in de Mac App Store. Gebruikers van de applicatie voor Google Chrome kunnen de update installeren door de browser te sluiten en opnieuw te openen, de applicatie zal dan automatisch worden bijgewerkt. En als laatste degene die gebruik maken van web.tweetdeck.com, die kunnen de site gewoon openen en op de knop 'verversen' van de browser klikken.

Lees meer over: ,