Nieuwe versie Skype koppelt met Messenger

Nu Microsoft eigenaar is van Skype is een volgende stap die hierdoor eenvoudig is geworden het maken van een koppeling met het populaire chatprogramma van Microsoft, Messenger. Deze koppeling is nu doorgevoerd in de bèta van Skype 5.11 voor Windows waardoor je alle contactpersonen uit Messenger in Skype kunt bekijken en hiermee kunt chatten. Op deze manier kun je eenvoudig Skype samenvoegen met Messenger waardoor het dus niet meer nodig is zoals nu om Messenger nog naast Skype apart te openen.

Naast het samenvoegen is het ook mogelijk om in te loggen met alleen een Microsoft Account (voorheen Windows Live ID) en is in dat geval een account van Skype niet vereist en kan het programma dus wel gebruikt worden als goed alternatief voor Messenger.

Het samenvoegen van twee accounts kan door in te loggen in Skype met een Microsoft Account. Daarna kan de koppeling gemaakt worden tussen het Microsoft Account en het Skype account en na inloggen krijg je dan alle contactpersonen uit Messenger te zien in het programma op dezelfde manier als Facebook is gekoppeld. Het is overigens niet zo dat het andersom werkt en dat je met contacten uit Skype in Messenger kunt chatten.

Aanvullend zit er bij de koppeling een kleine promotieactie ten koste van Messenger. Na het klikken op een contactpersoon uit Messenger kun je gewoon chatten maar verschijnt er tevens een melding in beeld om een downloadbericht naar de betreffende contactpersoon te versturen om te proberen diegene over te halen om ook Skype te gaan gebruiken. Na het klikken op de knop wordt de volgende tekst geplaatst 'He, we zijn nog geen contactpersonen op Skype. Ga naar skype.com en download het nu gratis.'

Facebook

Naast de mogelijkheid om te koppelen met Messenger is het nu ook mogelijk om Skype te gebruiken met een Facebook account. Zodoende kun je eenvoudig inloggen met een account van het sociale netwerk en is het aanmaken van een Skype account niet vereist.

Overige wijzigingen

De betaversie heeft verder een simpeler uiterlijk gekregen en zodra je de profielfoto gaat wijzigen zie je ook alle foto's die je eerder hebt gebruikt voor je eigen profiel. Handig als je een eerder gebruikte profielfoto opnieuw wilt instellen. Als laatste toont Skype helaas niet langer meer onderaan in het hoofdvenster hoeveel gebruikers tegelijkertijd online zijn.

De testversie downloaden kan via deze link.

Lees meer over: , , ,