Nieuwe versie RealPlayer SP

RealNetworks heeft een geheel vernieuwde versie van zijn mediaspeler uitgebracht: RealPlayerSP (RPSP). Deze nieuwe software is gericht op het bewaren en het mobiel maken van je favoriete video's, ongeacht of dit eigen beelden zijn, of video's afkomstig van internet.

Met één druk op de knop is het nu mogelijk online video's van nagenoeg elke internetsite, zoals You Tube, 123Video of Zie.nl gratis te downloaden en te bewaren op PC's, notebooks, mp3-spelers of mobiele telefoons. Consumenten kunnen zo een eigen videobibliotheek opbouwen van hun favoriete filmpjes, die ook te bekijken zijn als ze niet online zijn. Ook is het heel eenvoudig de filmpjes te delen op bijvoorbeeld Twitter.

Daarnaast maakt RPSP het eenvoudig om je bibliotheek van web- maar ook homevideos over te zetten naar je mobiele telefoon, mp3-speler of zelfs je I-pad. Met één druk op de knop converteert RPSP de video's naar het juiste formaat voor play-back op je gekozen toestel. Op deze manier kun je bijvoorbeeld in het buitenland genieten van je video content zonder roaming-kosten, of tijdens vliegreizen of metro verkeer de content afspelen zonder dat er een netwerkverbinding nodig is.

De nieuwe versie werkt ook samen met iTunes, waardoor gedownloade video's heel makkelijk in de iTunes-bibliotheek zijn te plaatsen en te gebruiken. Ook kun je live audio- en videofragmenten onderbreken, terugspoelen en vooruitspoelen tijdens het afspelen en RPSP biedt zelfs editing functionaliteit.

Naast de kosteloze versie is er ook een betaalde versie beschikbaar met onder andere een H264-converter om video's snel om te zetten naar de nieuwe digitale videostandaard  en met extra mogelijkheden om DVD's te branden.

Downloads en meer info op: http://nl.real.com/realplayer/