Nieuwe versie Picasa met Google+

Google is druk bezig met het integreren van Google+ in diverse producten, in de nieuwste versie van Picasa is het sociale netwerk dan nu ook aanwezig. Het gaat om het eenvoudig delen van foto's, video's of hele albums op Google+. Na een druk op de knop 'Delen' kan er in het venster dat opent geselecteerd worden met welke kringen je het album of de foto wilt gaan delen. Zodra je kringen hebt gekozen worden de foto's geüpload naar Google+.

Daarnaast is het mogelijk om mensen uit je eigen kringen van Google+ die op je foto's staan eenvoudig te labelen en in dat geval zal Picasa ook de suggestie geven om de foto met de desbetreffende persoon te delen op het moment dat je de foto gaat uploaden.

Naast de toevoeging van Google+ zijn er 24 nieuwe bewerkingseffecten toegevoegd zoals Vervloeiende randen, Duo-tone en Randen. Een andere nieuwe feature is Vergelijkend bewerken. "Vergelijk twee verschillende foto's naast elkaar. Of bekijk tegelijk de oorspronkelijke en de bewerkte versie van dezelfde foto terwijl u bewerkingen aanbrengt".

Downloaden van Picasa 3.9 kan op: picasa.google.com/intl/nl/

Lees meer over: , ,