Nieuwe versie Google Mobile App voor iOS

Google heeft een nieuwe versie van de Google Mobile App uitgebracht voor iOS. De verbeteringen richten zich met name op de iPad. Zodra je begint met het typen worden de zoekresultaten nu direct al getoond wat vergelijkbaar is met de desktopversie.

Nieuw is dat het scherm gesplitst kan worden. Nadat je een zoekopdracht hebt uitgevoerd kun je een website openen en deze rechts naast de zoekresultaten plaatsen. Op deze manier blader je dan aan de linkerkant van het scherm door de zoekresultaten terwijl websites die je opent aan de rechterkant van het scherm worden getoond.

Andere nieuwe features zijn: Instant Previews, een visuele gebruikersinterface voor zoekgeschiedenis, een vergrootglas en een +1 knop om websites aan te bevelen. Als je gaat zoeken naar afbeeldingen is er een nieuwe schermvullende weergave en kan er eenvoudig gebladerd worden door de zoekresultaten. Als laatste is er een nieuw Apps menu om snel andere Google-apps zoals Gmail, Google+ en YouTube te openen.

iPhone

Wat betreft de iPhone is er niet veel gewijzigd. Er zijn een aantal bugs opgelost en is er een schermvullende weergave voor zoekresultaten en pagina's.

De applicatie is hier te downloaden, een video hieronder.

Lees meer over: , , ,