Nieuwe versie Google Maps voor Android, iPhone en iPad

google_maps_ios6_logo Google heeft een nieuwe versie van de mobiele app van Google Maps uitgebracht voor zowel Android als iOS. Wat betreft Android borduurt het bedrijf verder op het design van de app gemaakt voor de iPhone die afgelopen december door het bedrijf werd uitgebracht, de nieuwe versie is zodoende voorzien van een nieuw design plus een aantal aanvullende zoekfuncties en features. Tevens is de app geoptimaliseerd voor tablets met Android. Kijkend naar iOS is de nieuwe versie geoptimaliseerd voor gebruik op een iPad.

Nieuw is een feature Explore om makkelijk nieuwe interessante plaatsen te ontdekken, dit kan door de zoekfunctie in de app aan te klikken waarna er kaarten met bijvoorbeeld restaurants, hotels en winkels in beeld verschijnen waar doorheen gebladerd kan worden.

explore_google_maps

Dan zijn er wat betreft navigatie enkele verbeteringen doorgevoerd. Aanvullend op het kunnen bekijken van de huidige verkeerssituatie zijn er twee nieuwe features toegevoegd. Google Maps zal nu tonen indien er zich problemen voordoen op de route en door op deze meldingen te klikken kunnen de details bekeken worden. Als tweede zal Google Maps een melding tonen indien er een betere alternatieve route beschikbaar komt en deze automatisch instellen zodat je als gebruiker sneller op eindbestemming kunt komen. Deze feature is eerst alleen beschikbaar voor Android maar zal later wel komen naar iOS.

google_maps_navigatie

Zoals hierboven aangegeven is de versie voor Android geoptimaliseerd voor tablets met het besturingssysteem. Tevens is Google Maps voor iOS geoptimaliseerd voor de iPad.

google_maps_tablets

Als laatste is er ook een feature weggehaald uit de app voor Android. Het gaat om de feature offline maps. In plaats daarvan heeft Google een nieuwe manier bedacht om kaarten offline beschikbaar te maken. Kaarten die je wilt opslaan voor een later moment als je geen internet hebt moeten nu eerst opgezet worden, door daarna in het zoekveld van de app "OK Maps" te typen zal de juiste kaart offline beschikbaar worden gemaakt.

De nieuwe versie van Google Maps voor Android is nu beschikbaar in de Google Play Store. Het is alleen wel zo dat de nieuwe app alleen beschikbaar is voor telefoons en tablets met Android versie 4.0.3 of hoger, hiermee worden direct de nodige gebruikers uitgesloten. De nieuwe versie van de app voor de iPhone en de iPad zal binnenkort volgen.

Lees meer over: , , ,