Nieuwe versie Firefox voor Android

Vorig jaar maart kwam Mozilla met een betaversie van Firefox voor Android en nu meer dan een jaar later is moment daar dat de browser officieel is gelanceerd. Mozilla besloot na het uitbrengen van de eerste beta afgelopen jaar om de browser vanaf de grond af opnieuw te bouwen, iets wat in totaal 8 maanden in beslag heeft genomen. Nu is de eerste versie klaar en het resultaat is dat de browser volgens Mozilla een stuk sneller is dan andere browsers voor het mobiele platform waaronder de browser van Google.

De browser heeft een aantal nieuwe functionaliteiten waaronder Firefox Sync waarmee je eenvoudig al je websites, zoekgeschiedenis, wachtwoorden, tabbladen en gegevens van formulieren naar je telefoon toe kan halen. Verder is het uiterlijk aangepast, in en uitzoomen gaat sneller, er is een nieuwe Awesome Screen, er kan een hoofdwachtwoord ingesteld worden, er kunnen uiteraard add-ons geïnstalleerd worden en er is zelfs ondersteuning voor Flash. Firefox voor Android kan hier gedownload worden.

Op dit moment is Mozilla overigens ook nog druk met de ontwikkeling van een browser specifiek voor de iPad met de naam Junior, meer over deze browser lees je hier.

Lees meer over: , , ,