Nieuwe versie Bing afbeeldingenzoeker

Recent vernieuwde Microsoft de volledige interface van zoekmachine Bing, vlak daarna werden er nieuwe functionaliteiten aangekondigd en doorgevoerd en begin deze maand werd een nieuwe homepage doorgevoerd. Nu dit allemaal is afgerond voor gebruikers in de Verenigde Staten is het nu tijd geworden voor Bing om de afbeeldingenzoeker aan te pakken, goed voor 7 procent van alle zoekopdrachten.

De meest belangrijke wijziging is dat de thumbnails nu een stuk groter worden getoond met minder witruimte tussen de resultaten. Alle opties zoals het filteren op afmetingen, kleur, type, layout en personen zijn naar boven verplaatst met direct eronder een aantal gerelateerde zoekopdrachten. Aan de rechterkant toont de zoekmachine een lijst met gerelateerde onderwerpen, een lijstje trending zoekopdrachten en zoekgeschiedenis.

Net als Google dit doet wordt er een grotere thumbnail van de afbeelding getoond op het moment dat je met de muis op een resultaat gaat staan, je ziet dan ook meer informatie. Net als op de gewone pagina met zoekresultaten staat er aan de linkerkant niets meer.

Lees meer over: ,