Nieuwe URL-verkorter van MijnAlbum.nl

Er bestaan inmiddels een hoop URL-verkorters waarvan de meest bekende nog Bit.ly, en Goo.gl van Google zijn. De services om lange adressen om te toveren in korte URL's hebben er concurrentie van Nederlandse bodem bijgekregen met de nieuwe URL-verkorter, 01.nl gestart door MijnAlbum.nl.

Via de website verkort je eenvoudig URL's met daarnaast de mogelijkheid om foto's en bestanden te delen. Een link ziet er bijvoorbeeld als volgt uit, 01.nl/7adiw. Nadat je de URL hebt aangemaakt komen er opties in beeld om de link te kopiëren of te delen op sociale netwerken Facebook, Twitter en Hyves. Het delen van foto's en bestanden gaat op dezelfde manier, je upload je bestand en krijgt vervolgens een korte URL terug. Bestanden, zoals bijvoorbeeld PDF bestanden mogen maximaal 16 MB groot zijn.

Nu is natuurlijk de vraag wat 01.nl toevoegt ten opzichte van de al bestaande services. Als eerste is het natuurlijk van Nederlandse bodem maar het belangrijkste verschil vergeleken met bijvoorbeeld Bit.ly of Goo.gl is de toevoeging van een werkbalk die boven de geopende pagina is te zien als een korte URL wordt geopend. Zodoende kan iemand snel de link weer opnieuw delen op de net genoemde sociale netwerken of toevoegen aan de favorieten. Tevens is er te zien hoe vaak de link is bekeken.

De werkbalk kan wel gesloten worden om zodoende het adres van de desbetreffende pagina in beeld te krijgen. Na het sluiten van de werkbalk komt er een bevestiging in beeld met direct de optie om in de toekomst de balk helemaal niet meer te tonen.

Lees meer over: