Nieuwe toplijsten Google Trends

Google Trends kan gebruikt worden om gegevens over zoekopdrachten op te zoeken, zo kan er bekeken worden op dit moment de wereld naar zoekt of je gaat terug in de tijd. Nieuw in Google Trends zijn toplijsten met de meestgezochte mensen, plaatsen en dingen in meer dan 40 categorieën, van acteurs tot basketballers en van autobedrijven tot steden, whisky's, medicijnen en zakenmensen. Google Trends Top Charts is eerst nog wel beperkt tot de Verenigde Staten, later volgen andere landen zo geeft Google aan.

google_trends_toplijst

Op de nieuw toegevoegde pagina zie je een overzicht van alle categorieën. Per categorie vervolgens de vijf populairste zoekopdrachten en een knop meer die je brengt naar een pagina met meer informatie. Op deze pagina een top 10 zoekopdrachten in de gekozen categorie met per zoekopdracht een afbeelding, omschrijving en score. Aan de rechterkant zie je per zoekopdracht of deze nieuw is, gedaald is in populariteit of juist gestegen.

Tevens staat hier het aantal maanden dat de betreffende zoekopdracht in de lijst staat plus een knop Verkennen. Het is wel zo dat op de pagina Verkennen de zoekinteresse anders wordt gemeten dan in een toplijst. Een toplijst meet de interesse in een breder onderwerp waarbij ook andere zoekopdrachten met dezelfde betekenis worden meegeteld, de pagina Verkennen meet de interesse in een woordelijke zoekopdracht.

google_trends_toplijst_overzicht

Op de homepage van Google Trends is een nieuw blokje aan de linkerkant toegevoegd. Het klikken op het blokje opent een nieuw venster om populaire zoekopdrachten op volledig scherm te visualiseren. Standaard zie je telkens een andere zoekopdracht in beeld, via de knop linksboven kan ingesteld worden dat er meerdere zoekopdrachten tegelijkertijd worden getoond. Helaas kan er hier nog niet gefilterd worden op alleen Nederland. Beschikbare landen zijn: Australië, Canada, Hong Kong, India, Israël, Japan, Rusland, Singapore, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk en als laatste de Verenigde Staten.

google_trends_toplijst_realtime

Lees meer over: ,