Gmail voert redesign door en gaat berichten categoriseren

Gmail krijgt een nieuw PostvakIN om beter e-mail te kunnen categoriseren. Recent doken er al screenshots op van deze redesign en nu is daar de officiële aankondiging van Google. Boven alle berichten komen een aantal nieuwe tabbladen te staan die voorheen al beschikbaar waren als zogenoemde slimme labels. Het gaat om bijvoorbeeld een categorie 'Social' waar alle berichten van sociale netwerken zijn te vinden en daarnaast is er een tabblad waar alle aanbiedingen onder worden geplaatst. Op elk tabblad zal middels een label worden aangegeven hoeveel nieuwe berichten er zijn, het totale aantal nieuwe berichten zal nog wel aan de linkerkant worden geplaatst zoals nu ook het geval is.

gmail_redesign_postvak

Als gebruiker kun je zelf bepalen welke tabbladen in beeld moeten staan en welke niet, door berichten te slepen met de muis kunnen deze snel worden verplaatst naar een andere categorie. Door berichten te markeren met een ster komen deze onder het tabblad 'Primair' te staan. De nieuwe categorieën zullen tevens worden doorgevoerd in de mobiele applicaties van Gmail voor iOS en Android. Het is overigens wel mogelijk om terug te schakelen naar de klassieke weergave indien de nieuwe tabbladen niet echt bevallen.

Via de instellingen van Gmail blijft de mogelijkheid om een andere Inboxtype te kiezen zoals Postvak Prioriteit. De kleine redesign van Gmail zal in de komende weken langzaam worden uitgerold naar alle gebruikers, wil je graag eerder de tabbladen hebben let dan even op het menu op een nieuwe optie 'Configure Inbox' die sneller zal worden uitgerold.

gmail_ios_android

Lees meer over: , , ,