Nieuwe soorten paginabeheerders Facebook

Facebook heeft een handige toevoeging uitgerold als het gaat om het beheer van pagina's. Het gaat om nieuwe soorten paginabeheerders waarvan er nu in totaal 5 zijn, elke beheerdersrol heeft uiteraard zijn eigen mogelijkheden.

Zo is er als eerste de rol 'Manager' die alles mag zoals het aanwijzen van nieuwe beheerders en het instellen van rollen. Na Manager volgt de rol 'Inhoudsmaker', een persoon die als dusdanig aan is ingesteld mag alles wat een manager ook kan behalve het beheren van beheerdersrollen. Verder mag een Inhoudsmaker dus ook de pagina bewerken, apps toevoegen, berichten plaatsen, op reacties reageren maar ook verwijderen, berichten verzenden, advertenties maken en statistieken bekijken.

Als derde is er de rol 'Moderator', iemand die de pagina niet mag bewerken en ook geen berichten mag plaatsen maar wel goed is voor het reageren op reacties en het eventueel verwijderen hiervan. Berichten verzenden mag ook evenals het aanmaken van advertetnties en het bekijken van statistieken. De vierde rol is een Adverteerder die alleen maar advertenties mag aanmaken en statistieken mag bekijken en als laatste is er de rol 'Statistisch analist', iemand met die deze rol heeft gekregen alleen statistieken bekijken.

Deze toevoeging is bijvoorbeeld erg handig voor grotere bedrijven waarbij er meerdere gebruikers verantwoordelijk zijn voor een pagina op het sociale netwerk.

Hieronder in het overzicht zie je precies welke rol welke taken mag uitvoeren.

Lees meer over: