Nieuwe Smart Labels voor Gmail en update zoekfunctie

gmail_logoGmail kent een feature genaamd Smart Labels, deze slimme labels dienen voor het automatisch categoriseren van bepaalde berichten. Smart Labels bestond sinds maart 2011 als een experiment maar de feature werd later definitief doorgevoerd.

De slimme labels die nu beschikbaar zijn binnen Gmail zijn voor meldingen, reclame, sociale updates en berichten afkomstig van forums maar daar komen waarschijnlijk binnenkort nieuwe labels bij. In de broncode van Gmail zijn de labels, Reizen, Recepten en Evenementen gevonden al lijken deze labels op dit moment nog niet te werken.

Het is niet duidelijk wanneer de nieuwe labels toegevoegd gaan worden. Google zal een manier moeten implementeren om de juiste berichten automatisch te kunnen filteren.

gmail_smart_labels

Zoekfunctie

Naast het bovenstaande heeft het team van Gmail een kleine update voor de zoekfunctie aangekondigd. In het zoekveld zal Gmail verbeterde suggesties gaan tonen tijdens het typen en hierbij in het geval van contactpersonen ook thumbnails bij gaan plaatsen. Een screenshot hieronder. De aanpassing wordt deze week uitgerold naar alle gebruikers.

gmail_zoekfunctie_suggesties

Lees meer over: ,