Nieuwe Siamese kempvis voor Windows 8.1

In de eerste betaversie van Windows 7 werd door Microsoft een bureaubladachtergrond gebruikt waarop een Siamese kempvis was te zien. De Siamese kempvis is een zoetwateraquariumvis oorspronkelijk afkomstig uit de wateren rond Maleisië en Thailand en staat bekend om de kleuren, vaak blauw, rood of oranje. Deze vis staat ook bekend als de Betta Fish waarbij betta uitgesproken wordt als bèta, de tweede letter uit het Griekse alfabet. Bèta wordt dan weer gebruikt om aan te geven dat software nog in ontwikkeling is.

Tijdens de ontwikkeling van Windows 8 keerde de kempvis weer terug. Gebruikers de Consumer Preview van Windows 8 zagen de vis op de homepage van zoekmachine Bing. Nu met de komt van de publieke preview van Windows 8.1 zal de vis opnieuw terug gaan keren. Een screenshot van de vis zie je hieronder. Vandaag zal de Build-conferentie in San Francisco gaan starten en zal Microsoft de publieke preview van Windows 8.1 uitbrengen.

In de laatste testversie is nog een andere kleine wijziging naar voren gekomen. Normaal gesproken is in de Verkenner 'Computer' te vinden en dit zal 'Deze PC' gaan worden.

betta_fish_windows_81

Lees meer over: ,