Nieuwe scroogled campagne van Microsoft gericht op Google Play

Na de algemene zoekmachine van Google, Gmail en Google Shopping heeft Microsoft nu alle pijlen gericht op Google Play. De nieuwste campagne onder de naam 'scroogled' gaat over het delen van gegevens door Google wanneer een gebruiker applicaties koopt.

Direct op de homepage staat in hoofdletters dat Google persoonlijke gegevens deelt met ontwikkelaars van applicaties, volgens de verdere uitleg onder de titel geeft Google de volledige naam van een gebruiker door evenals het e-mailadres. Dit doet het bedrijf volgens Microsoft elke keer zonder te waarschuwen op het moment dat er een applicatie wordt aangeschaft in Google Play. Uiteraard is de actie opgezet door Microsoft om een eigen product te promoten, in dit geval gaat het om de promotie van Windows Phone.

Het hele verhaal van Microsoft is in ieder geval niet geheel gebaseerd op feiten onder andere omdat de transactie wordt afgehandeld door Google Wallet. Google geeft dan ook aan in een korte reactie "Google Wallet shares the information needed to process transactions and maintain accounts, and this is clearly stated in the Google Wallet Privacy Notice." Hieronder nog de video's die bij de nieuwe campagne van Microsoft horen.

Lees meer over: , , ,