Nieuwe rol Communicatiemanager voor pagina’s Google+

Nieuwe rol Communicatiemanager voor pagina’s Google+

Beheerders van pagina's op Google+ en beheerders van videokanalen op YouTube die gelinkt zijn aan pagina's op het sociale netwerk kunnen al geruime tijd meerdere beheerders toevoegen. Toegevoegde beheerders mogen bepaalde acties uitvoeren zoals het bewerken van een profiel en het beheren van video's op YouTube en Hangouts on Air. Google heeft hier een extra rol aan toegevoegd genaamd communicatiemanager.

De rol communicatiemanager is gericht op personen die verantwoordelijk zijn voor het houden van het contact met volgers, een gebruiker met deze rol mag slechts een beperkt aantal acties uitvoeren en heeft dus geen volledige toegang tot een pagina op Google+ of een videokanaal op YouTube. Deze gebruiker met deze rol mag bijvoorbeeld een profiel niet bewerken of andere beheerders toevoegen en ook geen nieuwe video's uploaden.

Een toegevoegde communicatiemanager mag alleen reacties plaatsen en beheren op de pagina op het sociale netwerk en binnenkort ook op YouTube. Verder mag een communicatiemanager meldingen van Google+ beoordelen en kringen beheren. Het toewijzen beheerdersrollen kan op het tabblad 'Beheerders' op het Google+ Dashboard.

google_plus_communicatiemanager

Lees meer over: , ,