Nieuwe pagina voor videobewerking YouTube plus andere updates

YouTube heeft de pagina voor videobewerking evenals de pagina om video's te uploaden een opfrisbeurt gegeven. Op de pagina om een video te bewerken staat nu de video zelf direct bovenaan met drie thumbnails die gekozen kunnen worden er naast.

Rechtsboven staat informatie over de video, bestaande uit de datum waarop deze is geüpload, de tijdsduur, de originele bestandsnaam, het aantal views, likes en reacties plus een verkorte youtu.be URL. Alle andere instellingen betreffende de video zoals de titel, omschrijving, tags, zichtbaarheid, locatie, categorie en andere zaken zijn gegroepeerd onder drie tabbladen waardoor het geheel een stuk overzichtelijker is geworden.

Al deze opties kunnen nu bovendien ook direct al ingesteld worden op het moment dat je een video gaat uploaden, voorheen was dit nog niet met alle opties mogelijk.

Zodra je een video gaat bewerken staat boven elke video een link 'Probeer de nieuwe pagina voor videobewerking'. Terugschakelen naar het oude design kan achteraf nog wel.

Afspeellijsten

Dan nog twee andere kleine updates. De eerste wijziging heeft betrekking op afspeellijsten. Zodra je een eigen afspeellijst opent en er staan video's tussen die niet meer beschikbaar zijn dan zal hierover een melding bovenaan de pagina worden geplaatst. In de melding staat tevens een knop om deze video's te verwijderen uit de lijst.

Er zijn altijd video's die achteraf offline worden gehaald door gebruikers of door YouTube vanwege copyrightschending en middels de nieuwe melding en knop kunnen deze video's dan eenvoudig uit de lijst gehaald worden. Nadeel is echter wel in dit geval dat YouTube ook de naam van de video in de lijst verbergt nadat deze offline is gehaald.

Thumbnails

Als tweede toont nu ook de HTML5-videospeler van YouTube kleine thumbnails op het moment dat je over de tijdsbalk beweegt met je muis, sinds begin maart was dit alleen mogelijk met de Flash-speler. De tweede balk met thumbnails die alleen te zien is in video's die langer zijn dan 90 minuten wordt echter nog niet getoond in de HTML5-speler.

Lees meer over: ,