Nieuwe opties voor Hotmail

Onlangs werd er al een nieuwe feature doorgevoerd om berichten vooraf te laden en nu zijn er nog een aantal kleine 'Outlook ' features toegevoegd aan de maildienst.

Muis

In Hotmail als je met de rechtermuisknop op een bericht klikt komen er standaard al een aantal opties in beeld. Aanvullend hierop zijn er een aantal nieuwe opties toegevoegd aan het rechtermuisknop menu, het gaat om de opties 'Beantwoorden', 'Allen beantwoorden', en 'doorsturen'. Op deze manier kun je dan sneller bepaalde handelingen uitvoeren.

Sneltoetsen

Microsoft heeft tevens ondersteuning voor een reeks sneltoetsen toegevoegd die ook te gebruiken zijn in Outlook zoals CTRL + N voor het maken van een nieuwe bericht en CTRL + Enter voor het versturen van een bericht. Voor degene die net overgestapt zijn van bijvoorbeeld Gmail of Yahoo! Mail heeft Microsoft een aantal sneltoetsen toegevoegd van deze maildiensten zoals # (afkomstig uit Gmail) voor het verwijderen van een bericht.

Een overzicht van alle beschikbare sneltoetsen is hier te bekijken.

Standaard lettertype en handtekening

Uiteraard kan elk nieuw bericht van een eigen opmaak worden voorzien door in de werkbalk het lettertype of de kleur van de tekst te wijzigen. Handiger is als je dit voor alle nieuwe berichten standaard kan instellen zoals in Outlook. Deze optie is nu toegevoegd aan Hotmail en is te vinden in de instellingen. Hier kan dan een standaard lettertype en kleur worden ingesteld evenals een standaard handtekening met eigen opmaak.

Lees meer over: , ,