Nieuwe opties Google+ om misbruik te melden

Google heeft enkele nieuwe features toegevoegd aan Google+ met betrekking tot het melden van misbruik. Het zal vanaf nu zo zijn dat zodra je een melding naar Google gaat sturen over een bericht, reactie, een bepaalde foto of een profiel komen er meer opties in beeld om aan te geven wat er precies aan de hand is. Met deze uitbreiding van de optie 'Misbruik melden' kan Google makkelijker actie ondernemen als dit nodig blijkt te zijn.

Tevens zal het nu zo zijn in een Hangout dat zodra je klikt op de optie 'Negeren' onder een deelnemende gebruiker direct het geluid en de video van diegene zal worden uitgeschakeld. In een publiekelijke Hangout zal het verder zo zijn dat als je een gebruiker gaat rapporteren aan Google er een stukje van de Hangout zal worden opgenomen. Aan de hand van deze opname kan Google bekijken of de melding terecht was en of er actie ondernomen moet worden. In het geval dat er een korte opname wordt gemaakt dan zien alle gebruikers die deelnemen aan de Hangout een duidelijke melding verschijnen.

Na de controle zal Google de gemaakte opname van de Hangout direct weer verwijderen.

Lees meer over: ,