Nieuwe optie Google Play Store tegen ongewilde in-app aankopen

Nieuwe optie Google Play Store tegen ongewilde in-app aankopen

Google heeft een nieuwe maatregel genomen om te voorkomen dat er per ongeluk in-app aankopen worden gedaan. Standaard is er een periode van 30 minuten van toepassing voordat het wachtwoord weer opnieuw ingevoerd moet worden om een nieuwe aankoop te kunnen doen. Binnen deze periode hoeft een aankoop alleen maar bevestigd te worden.

Aan de instellingen van de Google Play Store app is een nieuwe optie toegevoegd waarmee ingesteld kan worden dat er voor elke aankoop een wachtwoord ingevoerd moet worden. Overigens kan hier ook ingesteld dat een wachtwoord juist nooit ingevoerd hoeft te worden. Tevens is nieuw dat er bij de installatie van een app een waarschuwing verschijnt indien de app beschikt over de mogelijkheid om in-app aankopen te doen.

Deze nieuwe maatregel moet voorkomen dat met name kinderen per ongeluk allerlei aankopen kunnen doen waardoor de ouders ongewild op kosten worden gejaagd. Recent werd Google in de Verenigde Staten nog door een vrouw voor de rechter gesleept omdat haar zoontje voor iets meer dan 65 dollar aan in-app aankopen had gedaan. Het zoontje kon deze aankopen doen omdat de vrouw net daarvoor zelf iets nieuws had gekocht.

google_play_in_app

google_play_in_app_2

Lees meer over: , ,