Nieuwe optie Facebook: Terugkerend evenement maken

Facebook heeft een nieuwe feature uitgerold waarmee je als gebruiker eenvoudig een evenement dat al heeft plaatsgevonden opnieuw kunt plaatsen. Dit kan door de detailpagina van een eerder georganiseerd evenement te openen en rechtsboven op het tandwieltje te klikken en te kiezen voor het item 'Terugkerend evenement maken'.

Er zal dan direct een popup openen waarin de naam, de omschrijving, de locatie en privacyinstellingen al in zijn overgenomen. Er moet dan wel een nieuwe datum worden gekozen maar verder kan het evenement direct snel opnieuw worden gepland. De details die al zijn ingevuld in de popup kunnen uiteraard wel gewoon worden aangepast.

Het is een kleine toevoeging vooral handig voor gebruikers die met regelmaat vergelijkbare evenementen organiseren en zodoende tijd kunnen besparen. Wat helaas niet kan is een automatisch terugkerend evenement maken zoals dit bijvoorbeeld kan in Google Agenda. In dat geval als een evenement bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand wordt georganiseerd zou dit automatisch elke maand ingepland kunnen worden.

Lees meer over: