Nieuwe onebox Google voor opvragen actueel weer

Google WeerVorig jaar in juli voerde Google een nieuwe onebox door in de tabletversie van de zoekmachine voor het opvragen van het weer en het bedrijf heeft deze weergave nu ook doorgevoerd in de desktopversie van de zoekmachine. Met de nieuwe weergave wordt er meer informatie uitgebreider getoond over het weer dan voorheen het geval was.

Door een zoekopdracht uit te voeren als 'Weer Amsterdam' komt er direct actuele informatie bovenaan de zoekresultaten in beeld. Het blok is een stuk groter dan de oude versie en direct is de huidige temperatuur te zien, op het moment van schrijven 7 graden. Rechts staat neerslagkans, luchtvochtigheid en windkracht met eronder een voorspelling voor de komende uren en de komende zeven dagen. In de oude weergave van het weer zag je alleen een voorspelling voor de komende vier dagen plus de huidige temperatuur.

Op elk uur en op elke dag kan geklikt worden en de informatie bovenaan zal dan worden gewijzigd. Zo zie je in de onderstaande screenshot dat het aanstaande maandag rond 12 uur 10 graden zal worden in Amsterdam en dat er geheel geen neerslag wordt verwacht.

google_search_weer

Lees meer over: ,