Nieuwe ‘Nieuwe tab’ pagina voor Google Chrome

Browser Google Chrome kent een pagina die wordt gebruikt zodra je een nieuw tabblad opent. Je ziet hier dan Toepassingen met eronder de meest bezochte pagina's en recent gesloten pagina's. Deze 'Nieuwe tab' pagina zal in de nabije toekomst een update gaan krijgen. In een nieuwe experimentele versie staan de toepassingen direct bovenaan en het logo van de browser is van rechts naar links gegaan.

Nu zijn de net genoemde wijzigingen uiteraard niet erg schokkend maar de belangrijkste vernieuwing is dat er grote grijze knoppen zijn toegevoegd waardoor er meerdere schermen beschikbaar komen wat handig is als je een hoop toepassingen hebt geïnstalleerd. Zodoende kun je middels de knoppen bladeren tussen drie verschillende schermen. Er wordt ook iets gedaan met een Google account gezien het feit dat er rechts onderin als voorbeeld (example at gmail.com) een mailadres is geplaatst. Dit heeft waarschijnlijk iets te maken met synchronisatie waarvoor inloggen vereist is.

De Nieuwe tab pagina is momenteel nog in ontwikkeling en beschikbaar als experiment in de developer versie. Inschakelen kan door in de adresbalk 'about:flags' te typen en onderaan de pagina op 'Enable' te klikken onder 'Experimental new tab page'.

Lees meer over: , ,