Nieuwe ‘Nieuwe tab’ pagina voor Google Chrome

Google heeft in een nieuwe bètaversie van Chrome een nieuwe 'Nieuwe tab' pagina doorgevoerd die al eerder was te zien in de developerversie. De pagina is opgedeeld in drie verschillende secties waartussen je eenvoudig kan bladeren middels de pijlen links en rechts. Er is een sectie genaamd 'meest bezocht' waar een overzicht te zien is van de websites die je het meest opent. Er is een sectie met apps en een sectie met bladwijzers.

Google Chrome zal onthouden welk gedeelte je het laatst open had. Dus had je de bladwijzers openstaan komen deze weer in beeld zodra je een nieuw tabblad opent.

De volgorde van websites, apps en bladwijzers kan eenvoudig gewijzigd worden door bijvoorbeeld een app te verslepen. Heb je niet genoeg aan deze drie secties dan is dit uit te breiden door simpelweg een item naar beneden te slepen. Elke nieuwe sectie die je aanmaakt kan voorzien worden van een eigen naam door te dubbelklikken op een label en ook bestaande namen kunnen op deze manier gewijzigd worden.

Een item verwijderen kan door er met de rechtermuisknop op te klikken of door het item te verslepen naar de prullenbak die rechtsonder in beeld komt zodra je begint met slepen.

Lees meer over: , ,