Nieuwe navigatie Google Mobiel gespot

Google heeft de laatste tijd diverse wijzigingen doorgevoerd in de navigatie. In eerste instantie kwam de inmiddels vertrouwde zwarte balk te vervallen maar dit werd later weer teruggedraaid. Recent werd er een combinatie bedacht tussen de oude en nieuwe interface en dit is hetgeen wat nu definitief wereldwijd doorgevoerd wordt.

In de eerste interface die afgelopen jaar in november werd aangekondigd en gedeeltelijk werd uitgerold zat een nieuw menu dat bereikbaar was via het logo van Google linksboven. Door met de muis op het logo te gaan staan kwam een menu in beeld met links naar verschillende producten zoals Maps, Nieuws Gmail, en YouTube.

Hoewel dit menu is komen te vervallen is Google nu aan het bekijken of dit menu niet alsnog in de mobiele versie van de zoekmachine doorgevoerd kan worden. In de screenshots hieronder is een volledig nieuwe interface te zien, het nieuwe, en vrij grote menu is te zien door op het logo te drukken. De huidige mobiele interface bestaat overigens nog niet eens zo heel lang en werd voor het eerst vorig jaar eind mei gespot.