Nieuwe muziekwinkel van Google beschikbaar binnen twee weken

De nieuwe muziekwinkel van Google waarmee het bedrijf de strijd aan gaat met iTunes van Apple en de mp3-winkel van Amazon zou al binnen twee gelanceerd worden. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen die bekend zijn met het project. Eerder deze week liet Android-topman Andy Rubin al weten dat er op korte termijn een muziekwinkel aan zat te komen maar gaf niet aan wanneer dit precies zou zijn.

Op dit moment heeft Google al Music Beta, een dienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten waar gebruikers maximaal 20.000 muzieknummers mogen uploaden en vervolgens kunnen beluisteren op verschillende apparaten die verbonden zijn met internet. De verwachting is dat de muziekwinkel gekoppeld zal gaan worden met Music Beta.

Google+

Een belangrijke rol is weggelegd voor Google+. Gebruikers kunnen eenvoudig een nummer delen op het sociale netwerk met de gewenste kringen. De gebruikers die de aanbeveling zien in hun stream hebben vervolgens de optie om het nummer eerst een keer gratis te beluisteren en daarna aan te schaffen voor ongeveer 99 cent.

Platenmaatschappijen

Het is opmerkelijk dat de introductie van de muziekwinkel al binnen twee weken zal volgen, dit omdat Google er volgens de krant nog niet uit is met alle grote platenmaatschappijen. Op dit moment lijkt er bijna een overeenkomst te zijn gesloten met de EMI Group echter is het nog onduidelijk of er op tijd een overeenkomst gesloten kan worden met de Universal Music Group, 's werelds grootste muziekmaatschappij.

Het is vrijwel zeker dat Google er niet uit gaat komen voor de lancering van de muziekwinkel met twee andere grote spelers, Sony Music en de Warner Music Group.

Lees meer over: ,