Nieuwe mobiele website Twitter en Twitter for Mac update

Twitter is gestart met de uitrol van een verbeterde mobiele website. De website is vanaf de grond af aan opgebouwd speciaal gericht op smartphones en tablets die de beschikking hebben over moderne browsers die onder andere HTML5 ondersteunen. De nieuwe mobiele website is sneller dan de oude versie, simpel in gebruik en bevat vrijwel alle functionaliteiten die je mag verwachten waaronder uiteraard de weergave van je eigen timeline, @mentions, berichten, zoekfunctie, trending topics en lists. Je kunt snel scrollen door je timeline en tussen tabs schakelen.

De mobiele website is momenteel beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers met een iPhone, iPod Touch of een Android smartphone, de rest volgt in de komende weken. De mobiele website is te bekijken door te surfen naar Twitter.com. Zie je de nieuwe website nog niet direct in beeld dan kan de oude website nog gewoon gebruikt worden.

Twitter for Mac update

Naast een nieuwe mobiele website heeft Twitter de applicatie voor Mac OS bijgewerkt. De belangrijkste wijziging is de mogelijkheid om meerdere vensters tegelijkertijd te openen zodat je eenvoudig je timeline, @mentions, lists, etc tegelijk kunt bekijken.

Verder zijn er een aantal kleine wijzigingen en verbeteringen waaronder de toevoeging van het autoaanvullen van gebruikersnamen en hashtags.

Lees meer over: