Nieuwe manier opstellen en beantwoorden in Gmail

Gmail heeft een nieuwe manier van het opstellen van berichten en het beantwoorden van aangekondigd. Het opstellen van nieuwe berichten en het beantwoorden van berichten gaat namelijk met de nieuwe manier in een apart venster dat rechtsonder wordt geplaatst, vergelijkbaar met een chatvenster. Een screenshot van het venster zie je hieronder.

Door op deze manier berichten op te stellen en berichten te beantwoorden scheelt je dit je de nodige klikken, het handige hiervan is dat terwijl je bezig bent met het typen van een nieuwe bericht je eenvoudig andere berichten snel kunt openen om iets op te zoeken zonder dat het venster rechtsonder met het nieuwe bericht gesloten hoeft te worden. Je kunt ook gewoon een zoekopdracht uitvoeren en nieuwe berichten zien binnenkomen.

Deze nieuwe feature is ontworpen met de focus op het bericht en niet om alle functies er omheen. Het venster met het bericht kan eventueel geminimaliseerd worden zodat je er later mee verder kunt, maximaal kunnen er twee berichten tegelijk worden opgesteld.

Preview

In eerste instantie gaat het nog wel om slechts een preview die handmatig geactiveerd moet worden. Activeren doe je door linksboven op de knop 'Opstellen' te klikken en daarna op de link 'nieuwe manier van opstellen' rechts naast de knop Labels boven aan het bericht. Mocht je deze link nog niet zien dan zal deze spoedig gaan volgen. Na het activeren zal eerst nog even kort uitgelegd worden door Gmail hoe de feature werkt. Mocht de nieuwe opzet niet bevallen of mocht je een functie nodig hebben die nog niet beschikbaar is dan kun je op elk gewenst moment terugschakelen naar de oude manier van opstellen. In de komende maanden wordt deze manier van opstellen gefinetuned.

Lees meer over: ,