Nieuwe look iGoogle

Vaste gebruikers van iGoogle zullen de knop en melding om over te schakelen naar een nieuwe look misschien al hebben zien staan. iGoogle was al enige tijd voorzien van een nieuwe interface die nu opnieuw bijgewerkt wordt en daarmee nog beter aansluit op andere producten. Het gaat echter niet direct om echt ingrijpende wijzigingen.

Als eerste is alles wat in de linkerkolom stond komen te vervallen, behalve de chatfunctie. Bovenaan is een nieuwe knop toegevoegd. Na het klikken hierop kan je eenvoudig een nieuw tabblad toevoegen, het huidige tabblad bewerken of het huidige tabblad delen.

Aan de rechterkant zijn ook nieuwe knoppen toegevoegd. Als eerste is dit een knop om nieuwe gadgets op te zoeken en toe te voegen aan het huidige tabblad en daarnaast is er een nieuwe knop om de instellingen van iGoogle te openen.

Rechts staat hier nog wel steeds de knop om een nieuw thema in te stellen.

Helemaal bovenin is het iGoogle logo komen te vervallen en het zoekveld is nu links uitgelijnd. Als laatste heeft Google in samenwerking met iStockphoto een aantal nieuwe thema's voor iGoogle beschikbaar gemaakt, deze zijn hier te bekijken.

In de komende weken wordt deze interface definitief doorgevoerd.

Lees meer over: ,