Nieuwe loginpagina voor Gmail en experiment met Google Chrome

Nieuwe loginpagina voor Gmail en experiment met Google Chrome

Google heeft stilletjes de loginpagina van Gmail volledig op de schop genomen en een stuk eenvoudiger gemaakt vergeleken met de vorige versie. Wie naar Gmail.com gaat ziet eerst een pagina met algemene informatie, na het klikken op inloggen komt de nieuwe loginpagina in beeld. De laatste versie van de pagina die in mei dit jaar werd doorgevoerd promootte nog de mobiele apps voor iOS en Android met eronder aanvullende informatie.

De nieuwe versie van de loginpagina is vergelijkbaar met de mobiele inlogpagina van Gmail, het inlogvenster is geplaatst in het midden van het venster met eronder de regel 'Eén Google-account voor alles van Google'. Handig is dat een gebruikersnaam wordt opgeslagen en direct wordt getoond indien hiermee eerder is ingelogd zodat er alleen nog een wachtwoord ingevoerd hoeft te worden. Het lijkt dat Google nog bezig is met de uitrol van de pagina, het kan dus goed zijn dat je de nieuwe versie van de pagina nog niet ziet.

Nieuwe versie
gmail_login_oktober_2013

Oude versie
gmail_login_mei_2013

Experiment

Naast het bovenstaande werd er nog een experiment gespot betreffende Gmail en Google Chrome. Diverse gebruikers hebben gemerkt nadat ze met Google Chrome gingen inloggen op Gmail.com ze een venster te zien kregen met de vraag om ook in de browser zelf in te loggen. Door in te loggen in de browser worden bijvoorbeeld bladwijzers, surfgeschiedenis, etc. online opgeslagen. Voordeel hiervan is dat je op een andere computer met Chrome dan snel weer over je gegevens kunt beschikken. Omdat dit alleen werkt met Google Chrome zal de pagina ook alleen in deze browser worden getoond.

Een screenshot van de pagina hieronder, Google wilde niet reageren op het experiment.

gmail_google_chrome

Lees meer over: , , ,