Nieuwe layout voor Facebookpagina’s die nog niet zijn geclaimd

Facebook heeft de pagina's die nog niet geclaimd zijn door een beheerder voorzien van een nieuwe layout. Het belangrijkste is dat alle informatie in een nieuw blok bovenaan de pagina wordt samengevat. Het gaat dan onder andere om informatie die op de oude pagina's nog was te bereiken via tabs die geopend konden worden onder de foto.

Zoals in het voorbeeld hieronder is te zien van een bar in Londen staat direct onder de titel het adres, de website en de openingstijden. Aan de rechterkant staat het aantal likes, het aantal mensen die de club hebben bezocht en het aantal mensen die over de club praten op het netwerk. Eronder worden foto's getoond van de bar met een kaart er direct naast.

Alle pagina's die niet geclaimd zijn en een adres bevatten beschikken ook over een zoekmodule om eenvoudig locaties in de buurt te zoeken van de locatie die wordt bekeken. Sommige pagina's hebben ook een blok waarin gebruikers snel informatie kunnen toevoegen over de desbetreffende locatie of een suggestie kunnen doen om de pagina samen te voegen met een al bestaande pagina. Op bedrijfspagina's die nog niet zijn geclaimd een blok te zien met, mits relevant, vrienden die er hebben gewerkt.

Het sociale netwerk lijkt vooralsnog de update langzaam uit te rollen naar alle gebruikers dus het kan goed zijn dat je de bijgewerkte layout van deze pagina's nog niet in beeld ziet.

Lees meer over: