Nieuwe layout voor Facebook Pages en nieuwe Photo Viewer

Facebook is gestart met de uitrol van een nieuwe layout voor de pages. Nadat je als beheerder van een pagina deze upgrade dan wordt als eerste de navigatie verplaatst naar de linkerkant net als in het geval van profielen. De 'Vind ik leuk' knop blijft wel bovenaan staan. Tevens zie je aan de linkerkant staan hoeveel mensen de pagina 'Leuk' vinden. In de oude layout werden tevens zes gebruikers getoond onder het aantal dit is met de redesign komen te vervallen. Er staat nu een link om te bekijken wie de pagina allemaal leuk vinden, deze is echter alleen beschikbaar voor de beheerder van de pagina.

Een andere belangrijke vernieuwing is dat je Facebook kunt gaan gebruiken als je bedrijf of website. Na de upgrade komt er een optie aan de rechterkant op de pagina beschikbaar waarmee je eenvoudig kunt overschakelen. Je kunt dan vervolgens als zijnde je bedrijf andere pagina's 'Liken' en berichten hierop plaatsen in plaats van met je eigen profiel. Zodra je een andere pagina leuk vindt wordt deze op je eigen pagina toegevoegd aan de favorieten aan de linkerkant. Met een aparte nieuwsfeed blijf je op de hoogte van de updates die geplaatst worden op de pagina's die aan je favorieten zijn toegevoegd.

Om een pagina te upgraden log je in als beheerder en ga vervolgens naar deze pagina, facebook.com/pages/status/. Je ziet dan al je bestaande pagina's in beeld die je stuk voor stuk kunt upgraden. Let wel op dat na een upgrade dit niet meer teruggedraaid kan worden. Op 10 maart zullen alle pagina's automatisch omgezet gaan worden.

De pagina van WebSonic.nl is al overgezet, bekijk deze hier: facebook.com/websonic.nl.

Foto's

Naast de redesign voor de pagina's wordt in de komende weken ook de vorig jaar aangekondigde Photo Viewer uitgerold. De nieuwe viewer geeft de mogelijkheid om foto's direct te bekijken zonder dat je eerst een andere pagina hoeft te openen. Met de viewer blader je dan eenvoudig door albums heen. Per foto de optie om deze te 'Liken', een reactie te plaatsen, de foto te delen of te downloaden.

Lees meer over: