Nieuwe knop voor websites van Google+

Google heeft de inmiddels bekende +1 button die sinds juni 2010 bestaat die ingevoegd kan worden op websites. Sinds vorig jaar augustus is de functionaliteit van deze knop uitgebreid en sindsdien is het mogelijk om naast het aanbevelen van een pagina deze ook direct te delen op sociaal netwerk Google+. Door te klikken op deze knop waardeer je dan een pagina automatisch en komt er direct een venster om te delen in beeld.

Echter nu heeft Google nog een tweede button gepresenteerd voor websites waarover gediscussieerd kan worden of het een toevoeging is. De knop is namelijk bedacht om alleen een pagina te delen op het sociale netwerk en het uitdelen van een +1 is dus niet mogelijk met deze knop. Verder is de werking precies hetzelfde als de al bestaande knop, na het klikken erop komt er een deelvenster in beeld om een reactie toe te voegen.

Een voorbeeld van de knop hieronder, de code van de knop vind je hier. Je hebt de keuze uit diverse configuraties zoals je ook hebt in het geval van andere vergelijkbare knoppen.

Lees meer over: , ,