Nieuwe iPad Mini komt in oktober

Vorige week was er het bericht dat Apple de nieuwe iPhone 5 en de iPad Mini op twee aparte evenementen zou willen gaan presenteren. De nieuwe iPhone zou op 12 september worden gepresenteerd en de kleinere versie van de iPad zou een maand later gaan volgen. Bloomberg weet nu te melden op basis van enkele mensen betrokken bij de plannen van het bedrijf dat de iPad Mini inderdaad in oktober gelanceerd zal worden.

Aanvullend komt Bloomberg met het nieuws dat Apple voor de iPad Mini schermen zal gaan gebruiken van AU Optronics en LG. In de toekomst zou mogelijk Sharp de schermen gaan leveren voor het apparaat. Het gaat dan om een scherm van 7,85 inch zoals al langer duidelijk was, het scherm is iets groter dan het scherm van de Nexus 7 van Google. De huidige iPad heeft een scherm van 9.7 inch. Apple wilde uiteraard verder niet reageren.

Geruchten over de aankondiging van de iPad Mini gaan al lang rond al heeft Apple hierop nog altijd niet gereageerd. Het lijkt in ieder geval nu vrijwel zeker dat het apparaat komt.

Lees meer over: , ,