Nieuwe interface voor Google Maps beschikbaar op uitnodiging

google_maps_iphone_logoNadat recent al duidelijk werd dat Google Maps een nieuwe interface zou gaan krijgen en eerder deze week nog per ongeluk door Google de introductiepagina van de nieuwe interface online werd gezet is deze nu ook officieel aangekondigd door Google.

In de interface komt de linkerbalk te vervallen en wordt het zoekveld linksboven over de kaart die beeldvullend is geplaatst. Zoekresultaten worden dus ook over de kaart heen geplaatst evenals bijvoorbeeld een routebeschrijving. De opties om in te zoomen staan nu rechtsonder, hier tevens een knop Explore om een carousel met beschikbare foto's te openen evenals Street View. Hier is ook de Earth weergave te vinden, een integratie van Google Earth. De knop om tussen beschikbare weergaven te schakelen staat linksonder.

Met de nieuwe interface waarbij de gebruiker meer centraal staat moet het eenvoudiger worden om locaties en gerelateerde locaties op te zoeken en op te slaan. Er worden resultaten getoond op basis van eerdere aanbevelingen en zo zal Google Maps steeds beter worden naar mate de kaartendienst meer wordt gebruikt. Een overzicht van alle features is te zien op deze pagina en in de onderstaande video. De nieuwe interface is eerst alleen beschikbaar op basis van uitnodigingen die binnenkort worden verzonden.

Deze zomer zal Google tevens Google Maps voor Android, iOS gaan vernieuwen. Tevens zal er deze zomer een Maps applicatie voor de iPad worden uitgebracht door Google.