Nieuwe interface voor Google Afbeeldingen

Google Images LogoGoogle heeft een nieuwe interface voor de afbeeldingenzoeker aangekondigd, de nieuwe layout zal in de komende dagen uitgerold worden door het bedrijf. Zoals hieronder in de screenshot is te zien worden afbeeldingen inline getoond zodat je sneller kunt browsen door de verschillende zoekresultaten. Het zal dus niet langer zo zijn dat er eerst een preview in een apart venster wordt geopend zoals nu nog het geval is.

Naast de afbeelding staan gegevens zoals de titel van de pagina waar de afbeelding op staat, de URL van de website waar de afbeelding vandaan komt en de afmetingen van de afbeelding. De domeinnaam kan aangeklikt worden, iets wat tot op heden nog niet kon en hiermee zijn er nu vier links in plaats van twee naar de website waar de afbeelding van afkomstig is. Google geeft aan dat er zodoende vaker wordt doorgeklikt naar een website.

Onder de gegevens staan knoppen om de betreffende website te bezoeken, de originele afbeelding te openen en om meer details te bekijken. Met de pijltjestoetsen op het toetsenbord kan ook gebladerd worden. Hieronder zie je een screenshot van de interface.

google_image_search_small

Overigens eigenaren van websites die niet tevreden zijn met de nieuwe interface of mogelijk al niet tevreden waren met de huidige interface kunnen eventueel middels het Robots.txt bestand instellen dat Google geen afbeeldingen van een site mag indexeren.