Nieuwe interface voor Facebook Messages

Facebook gaat een nieuwe interface doorvoeren voor Facebook Messages. Het belangrijkste is dat de interface is opgesplitst in twee delen, aan de linkerkant zie je de meest recent ontvangen berichten en door hier op te klikken komt de gehele conversatie aan de rechterkant in beeld. Linksboven is een zoekveld toegevoegd om eenvoudig te kunnen zoeken naar een persoon of een bericht. Om het navigeren binnen Messages eenvoudiger te maken zijn er sneltoetsen toegevoegd, om een overzicht te bekijken van alle beschikbare sneltoetsen druk je de combinatie Alt + Q in op je toetsenbord.

De berichten aan de rechterkant worden net iets strakker getoond als voorheen, zo worden bijvoorbeeld meerdere foto's die toegevoegd zijn aan een bericht nu naast elkaar getoond. Naast het toevoegen van foto's was het ook al mogelijk om bestanden toe te voegen aan een bericht. Uiteraard kunnen er ook emoticons toegevoegd worden aan een bericht.

De nieuwe interface is al beschikbaar voor een kleine groep gebruikers, de rest van de gebruikers zal de nieuwe interface ergens in de komende weken gaan krijgen.

Lees meer over: