Nieuwe interface Google Chrome OS doet denken aan Windows

Een nieuwe versie van Google Chrome OS gericht op ontwikkelaars toont dat het besturingssysteem flink is aangepast en nu meer gaat lijken op Windows en Mac OS X dan op Google Chrome. Op het moment dat Chrome OS werd geïntroduceerd in 2009 waren snelheid, eenvoud en veiligheid belangrijke speerpunten. Zodoende leek het besturingssysteem erg op de browser Google Chrome, er was slechts een enkel browservenster beschikbaar waarin meerdere tabbladen geopend konden worden.

Bureaublad en Taakbalk

Met de nieuwe versie wordt er toch een iets een andere weg ingeslagen. Te zien is in de screenshots dat Chrome OS nu een bureaublad heeft gekregen waarop applicaties kunnen worden geplaatst en er is een taakbalk toegevoegd die er vergelijkbaar uitziet als de taakbalk van Windows en waarop applicaties ook geplaatst kunnen worden.

Het is wel zo dat de webapplicaties die op het bureaublad staan gewoon geopend worden in een nieuw tabblad binnen de browser. Er kunnen meerdere vensters tegelijk geopend worden. Tevens is het mogelijk om een eigen bureaubladachtergrond in te stellen.

Bron screenshots: Google Operating System

Lees meer over: ,