Nieuwe interface Gmail komt er nu echt aan

Een dag nadat de interface van Google Reader is bijgewerkt kondigt Google dan nu ook officieel de nieuwe interface voor Gmail aan. Het was al bekend dat de nieuwe interface er aan zat te komen dankzij een video die recent uitlekte en snel weer offline werd gehaald. De toen uitgelekte video is nu weer online gezet en hieronder te bekijken.

In de video worden alle verbeteringen en een aantal nieuwe features getoond. Een belangrijke vernieuwing is een verbeterde zoekfunctie. Door de velden die nu zijn toegevoegd wordt het zoeken naar berichten een stuk makkelijker. Verder is de conversatieweergave aangepast en kan de weergavedichtheid worden aangepast.

Beschikbaarheid

In de komende tijd wordt de nieuwe interface definitief doorgevoerd maar voor wie niet kan wachten komt er in de komende dagen al een link beschikbaar om direct over te schakelen. De link "Overstappen naar de nieuwe look" om de nieuwe interface te activeren wordt rechtsonder in beeld geplaatst. Na het klikken hierop wordt er een popup getoond waar je moet bevestigen dat je de nieuwe interface wilt gaan gebruiken.

Een aantal screenshots zijn hier in het eerder geplaatste bericht te bekijken.

Lees meer over: ,